کتابخانههای عمومی بهعنوان نهادی عمومی و غیردولتی درعرصه و فضای عمومی جامعه ایفای نقش مینمایند و سازوکاری حیاتی درفرآیند توسعهی فرهنگی و اجتماعی جوامع دارند. کتابخانهی عمومی امام علی (ع) رودبنه نیز بهعنوان تنها مجموعهی فرهنگی این شهر (و یکی از دو کتابخانهی بخش رودبنه) با برخورداری از نیرو و امکانات مناسب، کوشیده است ضمن ارایهی خدمات تخصصی کتابخانهای، زمینهی بهرهمندی شایسته از اوقات فراقت مراجعین خود را ـ بهویژه در ایام همهگیری ویروس کرونا ـ فراهم آورد.
در ادامه، ضمن اشارهی اجمالی به تاریخچهی این کتابخانه، گزارشی از فعالیتهای جاری آن در شش ماههی نخست سال 1400 تقدیم خواهد شد.
کلنگ احداث کتابخانهی عمومی امام علی (ع) رودبنه، در نخستین روزهای سال 1381 خورشیدی، در زمینی که به همین منظور از سوی شورای اسلامی شهر رودبنه به ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لاهیجان اهداء شد، به زمین خورد و عملیات ساخت آن قریب 20 ماه بعد یعنی به 16 آبان 1382 به اتمام میرسد. با این حال، شروع به کار رسمی کتابخانه، قدری دیرتر یعنی در سال 1384 بوده است.
این کتابخانه با سازهای بتنی در زمینی به مساحت 267 مترمربع و در 2 طبقه بنا شده و دارای دو سالن مطالعهی ویژهی آقایان و خانمها، بخش کودک، بخش نشریات، بخش امانت و کافی نت ویژهی اعضا مجموعاً با زیربنای مفید 313 مترمربع میباشد.
کتابخانهی امام علی (ع) رودبنه در حال حاضر دارای دو نیروی کتابدار مرد و زن با تحصیلات کارشناسی ارشد و بیش از 14 هزار نسخه کتاب میباشد. این کتابخانه در راستای جذب فراگیر مخاطب بهویژه کودکان و نوجوانان و ایجاد محیطی امن و جذاب برای آنها، در کنار فعالیتهای تخصصی، اقدام به تدوین و اجرای برنامههای متعدد فرهنگی نموده است که از آن جمله میتوان به برنامهریزی و اجرای بیش از 60 رویداد فرهنگی در ششماههی نخست سال جاری اشاره نمود. این فعالیتها، عمدتاً در دو دستهی فعالیتهای مجازی (با بهرهگیری از ظرفیت صفحات، گروهها و کانالهای اجتماعی و پلتفرم اسکایروم) و فعالیتهای حضوری (همراه با رعایت پروتکلها و موازین بهداشتی) قابل تقسیماند.
دیدار با حسین وثوقی رودبنهای، شاعر برجستهی گیلکیسرا، به مناسبت روز شعروادب پارسی؛ این دیدارصمیمانه در معیت مهندس نقیبی (بخشدار) و سرکار خانم نادری (رییس ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لاهیجان) و با حضور در منزل ایشان انجام گرفت.